Diskotek Absalon, Hjemsøgt, spøgelseshistorier fra virkeligheden


Fik du læst:

Absalon

Brewpub, et andet hjemsøgt værtshus beliggende oven på Clemens Kirkegård

Når huset er revet ned ...

Maria Rasmussen fra Brew Pub fortæller

"Da jeg efterfølgende igen koncentrerer mig om arbejdet med de bløde hvide duge, ser jeg er der er blod på dugen og i min hånd. Jeg har ikke haft kontakt med noget som helst skarpt, og da jeg får vasket min hånd, er der intet sår at se."

Diskotek Absalon, 14. afsnit.


Plantagen

Follow Mxrket on Twitter


Absalon

Diskoteket og spøgelserne.

Hjemsøgt efterforsker et af landets mest hjemsøgte steder.


Hjemsøgt Shawarma bar beliggende oven på Clemens Kirkegård

 

DET ER JINN!

Diskotek Absalon, 15. del.

 

Af Steen Langstrup:

En torsdag aften i starten af februar 2011 mødes jeg med journalist fra Metroxpress, Anne Fiil Eskildsen, samt en fotograf ved afspærringen foran byggetomten, hvor Diskotek Absalon engang lå. En ny undersøgelse har vist, at en femtedel af danskerne tror på spøgelser, og avisen har så kontaktet mig for at blive vist et hjemsøgt sted og høre et par historier fra steder.

(Jeg linker fra min blog til artiklen, der kom ud af interviewet, i blog-indlægget På spøgelsesjagt med Metroxpress )

Det er ikke sådan lige til at få adgang til byggetomten. Bygningen blev revet ned i 2008, hvorefter arkæologerne lavede deres udgravninger. Men de er forlængst færdige - og har nu travlt med nye udgravninger i forbindelse med Metro-byggeriet på Kgs. Nytorv.

Byggetomten er afspærret med et højt stillads og mere end to meter høje træplader. Den letteste måde at få et blik ind på området er gennem vinduerne på første sal i BurgerKing overfor, men jeg havde andre planer. Nabohuset har nemlig baggård ud til området, og selvom vi kom sent, og pibeforretningen var lukket, så havde Shawarma Grill House åbent og fuld gang i forretningen.

Min skumle plan var, at Anne Fiil Eskildsen kunne vifte med pressekortet og måske skaffe os adgang til baggården. Og sådan gik det til, at jeg en mørk, regnfuld februar aften pludselig stod på stedet, som jeg nu har skrevet om i mange måneder.

Man kan se enkle af kældermurene under Absalon endnu. De fugtige kampesten i fundamentet skinner svagt i mørket. Jorden er ujævn, og hullet. Højt, vissent græs stritter op omkring store bunker affald. På nabohusenes mure højt over os, kan man stadig, hvor diskotekets rum og etager har været. Bag det hele ligger baghusene tomme, forladte og forfaldne med porten blokeret af affald.

Det var her i baghuset, at Den Hvide Dame, Marie, et af de mest aktive spøgelser på stedet skulle have boet, ifølge clairvoyante Marion Dampier-Jeans. Den Hvide Dame var en beskyttende ånd, som forsøgte at skærme de ansatte på diskoteket mod de onde kræfter, som stedet også rummede, hedder det sig. Hun siges, at hjemsøge BrewPub på den anden side af blokken nu. Jeg tænker på, om det så betyder, at de onde kræfter stadig er her?

Der mangler i hvert fald ikke stemning der i mørket, og da interviewet er slut, og vi bevæger os ud gennem Shawarma Grill House, bliver vi stoppet af den mand, der lukkede os ud bagi. Han kalder sig Carlos og er fra Libanon eller Libyen, det fik jeg ikke fat i. Men han har sin version af, hvad det er for kræfter, der er på spil i nabolaget.

SHAWARMA GRILL HOUSE

"Jeg ved, hvad det er!" siger han og tørrer sved af panden. Der er travlt i aften. "Det er Jinn!"

"Jinn?"

"Det sker også her. Jeg har selv oplevet det. Nede i kælderen. Ting bliver kastet gennem luften! Det er Jinn!"

Carlos er muslim, fortæller han og opfordrer os til at besøge forskellige muslimske hjemmesider for at læse om Jinn, der er en slags muslimske dæmoner. De kan skifte form, de har forskellige overnaturlige kræfter. Det er ikke engle - og det er ikke spøgelser. Muslimer tror ikke på spøgelser, fortæller Carlos. Når man er død, så er man væk. Det er Jinn, der er her.

Jinn.

I næste uge skal vi høre andre meget mere jordnære bud på, hvad det kan være, der var på spil i det gamle hus. Det var nemlig ikke alle ansatte, der oplevede noget mystisk, og dem, der intet oplevede, havde deres eget bud på, hvad mystikken skyldtes.


Har du haft mystiske oplevelser på Diskotek Absalon?

Har du selv oplevet sære og uforklarlige ting i dette område, eller kender du historier fra Frederiksberggade 38 og nabolag?

Vi vil også gerne i kontakt med dig, hvis du ved, hvor de to succubus-statuer, der stod på baren i Absalon er henne i dag.

Så lad os endelig høre din oplevelse også!

Adressen finder du ved at klikke her.

Fik du læst:

Absalon

Den hvide dame der hjemsøgte diskotek Absalon

Marie, den hvide dame

Clairvoyant Marion Dampier-Jeans fortæller

"Stedet var meget tungt og mørkt med en skummel belysning. Der var mange rum og gange både foroven og forneden. For dem der ikke har været der og har set det tomt, er der en følelse af et uhyggeligt og nedslidt sted."

Diskotek Absalon, 5. afsnit.